Rente opnieuw verlaagd

woensdag 3 juni, 2020

Een lange periode is de rente voor leningen gelijk gebleven. Tot maandag 25 mei, op deze dag verlaagde BNP Paribas de rente voor een persoonlijke lening vanaf € 50.000,- naar 3,8%. Niet eerder was in Nederland de rente voor een persoonlijke lening zo laag.

Interbank volgt

Als marktleider van consumptief krediet kan Interbank niet achterblijven. Interbank heeft de rente voor persoonlijke leningen nu ook verlaagd naar 3,8%. Waar BNP Paribas de laagste rente van 3,8% alleen aanbiedt aan consumenten met een koopwoning onderscheid Interbank zich door het laagste rentetarief ook aan te bieden aan consumenten met een huurwoning. Dit betekent dat Interbank met zijn acceptatie voorwaarden meer mogelijkheden biedt voor consumenten om voor de laagste rente in aanmerking te komen.

Verwachte rente ontwikkeling

Het is erg verrassend dat de banken de rente voor consumptief krediet nu verlagen, de rente op hypotheken maakt juist een tegenovergestelde beweging. Het is niet zozeer de rente op de kapitaalmarkt die daalt, maar de banken verlagen de rente om ervoor te zorgen dat er meer leningen bij hen worden ondergebracht. De rente verlaging gaat dus ten koste van de marge (winst) bij de banken en daar profiteert de consument van.

Hoe kun je van deze lage rente profiteren?

Een lening afsluiten BNP Paribas als Interbank kan bij een bemiddelaar waarmee zij een samenwerking hebben. Becam is bemiddelaar voor zowel BNP Paribas als Interbank, dus met het aanvragen van een offerte kun je bij Becam terecht. Mocht je willen weten of je voor de laagste rente in aanmerking komt dan kun je altijd een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen.