Rente daalt verder

dinsdag 30 juni, 2020

Er lijkt de laatste weken geen rem meer te zitten op rente verlagingen voor leningen. De ene verlaging volgt de andere in rap tempo op. Waar eerder in mei en juni BNP Paribas, Interbank en Defam de rente verlaagden, verlaagt BNP Paribas de rente nu verder naar een nieuwe historisch laag niveau.  Geld lenen is bij BNP Paribas per 1 juli 2020 mogelijk vanaf 3,6% en vanaf 50.000 euro. 

Geld lenen bij BNP Paribas

Consumenten die een lening willen afsluiten bij BNP Paribas kunnen terecht bij een aantal gespecialiseerde kredietbemiddelaars. Het is als consument niet mogelijk om direct bij BNP een lening aan te vragen. Becam is zo’n gespecialiseerde kredietbemiddelaar waar consumenten een BNP lening kunnen aanvragen. Becam regelt de gehele administratieve afhandeling.

Rente tarieven op een rij

Bij een Persoonlijke lening wordt de rente onder andere gebaseerd op de hoogte van het geleende bedrag. Banken werken daarbij met staffels, dit betekent dat wanneer de hoogte van een lening boven een bepaalde grens komt deze lager is dan wanneer de hoogte van de lening onder een bepaalde grens blijft. Ter verduidelijking staan hieronder per leningbedrag de laagste rentetarieven die kan worden aangeboden.

Rentetarieven persoonlijke lening per 1 juli 2020

Lening tussen 10.000 euro en 15.000 euro: 5,9%

Lening tussen 15.000 euro en 25.000 euro: 4,4%

Lening tussen 25.000 euro en 35.000 euro: 3,9%

Lening tussen 35.000 euro en 50.000 euro: 3,8%

Lening vanaf 50.000 euro tot 60.000 euro: 3,6%

Lening vanaf 60.000 euro: 3,8%

Verwachting rente ontwikkeling komende periode

Waar de hypotheekverstrekkers de laatste maanden de rente hebben verhoogd, blijven de aanbieders van consumptief krediet de rente verder verlagen. De voornaamste reden van de renteverlagingen voor consumptief krediet is dat banken met deze verlagingen ervoor zorgen dat meer leningen bij hen worden ondergebracht zodat ze marktaandeel winnen ten opzichte van concurrenten. Door deze prijzenslag komen de marges voor de banken onder druk te staan, dit moet gecompenseerd worden doordat er meer leningen worden afgesloten. De consument kan hiervan profiteren.

Profiteren van deze renteverlaging

Je kunt op twee manieren profiteren van de renteverlaging. Ten eerste als je al een lening hebt lopen dan kun je deze oversluiten tegen een lagere rente, door het herfinancieren van je lopende lening kun je geld besparen. Door een lagere rente wordt je looptijd korter waardoor je sneller van je lening af bent of je kiest voor een directe besparing door een verlaging van je maandlast. Ten tweede als je een nieuwe lening wilt afsluiten voor een verbouwing of de aanschaf van een auto dan kun je tegen de scherpste tarieven hier een geldbedrag voor lenen.

De rente voor leningen wordt per 1 juli verder verlaagd.