Geld lenen voor zonnepanelen

Energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen zijn altijd een goede keuze:

Zonnepanelen financieren kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld je spaargeld of beleggingsopbrengst hiervoor gebruiken. Ook bieden hypotheekverstrekkers mogelijkheden om zonnepanelen via je hypotheek te financieren. Voor kleine verbouwingen (onder de €50.000) is dat een behoorlijk dure financieringsvorm en alternatieven zoals een Duurzaamheids- of Energiebespaarlening blijken niet populair vanwege de strikte voorwaarden. Daarom kiezen veel mensen voor een persoonlijke lening om hun zonnepanelen te financieren.

Een persoonlijke lening om zonnepanelen te financieren

Bij een persoonlijke lening ontvang je het leenbedrag direct en in één keer op je rekening en kun je meteen handelen. Wil je je zonnepanelen financieren tegen de laagst mogelijke rente? We geven je een aantal tips met betrekking tot geld lenen en belastingaftrek van de rente.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft een aantal voordelen. Zo staan de rente en looptijd vast, zelfs wanneer de marktrente zou stijgen. Hiermee staat ook het maandbedrag vast. Dat is fijn, want je weet wat je elke maand betaalt. Dit kun je meenemen in je vaste lasten. Tussentijds aflossen is bij de persoonlijke lening via Becam altijd boetevrij.

Wil je ook andere uitgaven doen om je huis te verduurzamen en daarvoor extra geld achter de hand hebben? Dan kun je ook voor een doorlopend krediet kiezen om je zonnepanelen te financieren.

Zonnepanelen financieren: dit moet je weten

Leen je geld om je woning te verduurzamen zoals met zonnepanelen? Dan is de rente die je betaalt aftrekbaar (belastingdienst). Het is hierbij wel belangrijk dat je de lening ook gebruikt voor verduurzaming.

Daarom moet je alle facturen goed bewaren. De belastingdienst of jouw boekhouder kan hierom vragen. Bewaar de facturen gedurende minimaal vijf jaar.

Zonnepanelen financieren, zo regel je dat

Voordat je daadwerkelijk je zonnepanelen kunt financieren, is het slim om een aantal offertes op te vragen van verschillende kredietaanbieders van zonnepanelen. Bij Becam vraag je een lening volledig online aan. Dit kost je enkele minuten van je tijd en de offerte(s) worden vervolgens binnen 2 uur klaargezet in je persoonlijke mijn-omgeving.

Een nieuwe lening voor zonnepanelen aanvragen

Speciaal voor het aanvragen van een offerte heeft Becam een ‘mijn omgeving’ ontwikkeld. Aan de hand van een aantal gegevens kunnen wij een offerte verstrekken die exact een beeld geeft van jouw mogelijkheden. Een offerte is gratis, vrijblijvend en verplicht tot niets én tegelijkertijd geeft het precies aan wat je mogelijkheden zijn bij een nieuwe lening aanvragen. Wel zo prettig.

De voordelen van geld lenen bij Becam

We werken samen met een aantal banken die zeer aantrekkelijke rentes hanteren. Dit is precies de reden waarom we zo graag met hen samenwerken. Ook de voorwaarden zijn vanzelfsprekend goed, iets dat we ons zeer belangrijk is. Bij Becam krijg je nooit te maken met bijkomende kosten bij het afsluiten van een lening. Zo regel je verantwoord en op een goede manier de financiering voor woningverbetering.

Vrijblijvende offerte aanvragen