Geld lenen voor een dakkapel

Is verhuizen geen optie maar heb je wel behoefte aan meer leefruimte? Met een dakkapel voeg je relatief goedkoop de nodige vierkante meters toe aan je huis. Bovendien maak je van die donkere kamer een aangenaam licht verblijf.

Handig als er sprake is van gezinsuitbreiding of wanneer je ook in de toekomst meer thuis blijft werken. Ook al maak je er een rommelkamer van, je bepaalt zelf waar je de dakkapel voor gebruikt.

Je kunt voor een dakkapel je eigen spaargeld gebruiken. Geld lenen voor een dakkapel is via Becam ook goed mogelijk. Het financieren van een dakkapel start bij je wensen. Wat voor soort dakkapel heb je op het oog en hoe regel je het plaatsen? Weet je wat je wilt, dan is het tijd voor de uitvoering.

Dakkapel financieren: hoeveel heb ik nodig?

Dakkapellen heb je in allerlei soorten en maten, met bijbehorende prijzen. Bij geld lenen voor een dakkapel valt niet één standaard bedrag te noemen. Met name de onderstaande eigenschappen bepalen het kostenplaatje:

  • Het materiaal

Je hebt de keus uit verschillende materialen, waaronder kunststof, houtlook of hout. Over het algemeen is kunststof voordeliger dan hout, houtlook zit in het midden

  • Het formaat van de dakkapel

Een dakkapel heb je vanaf 1 meter tot wel 8 meter in de breedte. Hoe breder het dakkapel, hoe duurder. Naast het extra materiaal kost ook het plaatsen meer tijd. Dit zie je terug in de prijs.

  • De manier van plaatsing

Heb je handige vrienden of heeft je buurman twee rechterhanden? Met het zelf plaatsen van de dakkapel kan je kosten besparen. De meeste mensen kiezen er echter voor om de dakkapel door de leverancier te laten plaatsen. Vaak is de plaatsing al in de kostprijs verwerkt.   

Om toch een indicatie van dakkapel financiering te geven, de kosten voor een standaard model bedragen al snel € 3.500. Ga je voor duurder materiaal of heb je een groot formaat dakkapel nodig, in dat geval is een kostenplaatje tot € 6.000 mogelijk. Je kunt je dakkapel lening bij Becam afstemmen op je wensen.

Welke dakkapel lening kan ik afsluiten?

Is het kostenplaatje helder, dan kun je via onze rekenmodule eenvoudig nagaan hoeveel je kunt lenen voor de dakkapel. Het maximaal verantwoorde leenbedrag hangt met name af van je inkomen, woon- en gezinssituatie. Na het maken van een berekening vraag je eenvoudig en vrijblijvend een offerte op. Voor je het weet kijk je vervolgens door de ramen van je eigen dakkapel!

Dakkapel financieren: verschillende leningen mogelijk

Wil je geld lenen voor een dakkapel? Een persoonlijke lening of doorlopend krediet biedt uitkomst. Deze leningen verschillen van elkaar, bijvoorbeeld op het gebied van aflossing. De specifieke kenmerken zijn: 

Dakkapel financieren met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening krijg je het geld in één keer op je rekening. Zo is het nodige bedrag voor je dakkapel direct beschikbaar. De persoonlijke lening heeft altijd een vaste rente en looptijd. Hierdoor staan de maandlasten vast en wordt je niet verrast door stijgende kosten als de rente stijgt in de toekomst. Dit maakt de persoonlijke lening geschikt voor het financieren van een dakkapel.

Dakkapel financieren met een doorlopend krediet

Geld lenen voor een dakkapel kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit. Je kunt eenmaal afgeloste bedragen ook weer opnemen. Handig als je naast het financieren van een dakkapel ook andere leendoelen hebt. Toch is een doorlopend krediet minder populair. Grootste reden is de variabele rente en looptijd. Hierdoor kunnen je maandlasten dalen of stijgen.

Dakkapel met plat of schuin dak?

De meeste dakkapellen worden standaard aangeboden met een plat dak. Dit is ook de goedkoopste oplossing. Toch kan je ook kiezen voor een dakkapel met een schuin dak. Het plaatsen van een schuin dak is doorgaans complexer en daardoor duurder. Daarnaast wordt voor een schuin dak vaak duurder materiaal gebruikt, zoals leien of (dak)pannen. Houd hier rekening mee bij het financieren van je dakkapel. Los van de kosten heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel met schuin dak. Dit kan online op omgevingsloket.nl.

Waarom zou je ondanks de hogere kosten en vergunningplicht toch voor een dakkapel met schuin dak gaan? Een schuin dak vergt minder onderhoud. Water, bladeren en ander afval blijven minder snel liggen op het dak. Bovendien kan het mooier aansluiten op de rest van het dak.  

Dakkapel niet mogelijk? Uitbouw misschien wel

Misschien is een dakkapel geen optie, bijvoorbeeld omdat je dak er niet geschikt voor is. Geen nood, er zijn meer mogelijkheden om meer ruimte in je huis te creëren. Naast het financieren van een dakkapel kan je via Becam ook lenen voor een uitbouw of aanbouw. Sterker nog, je kunt de lening ook combineren met andere leendoelen. Denk aan een nieuwe auto, keuken of badkamer. We controleren bij de aanvraag van je lening automatisch of al je plannen aansluiten bij je financiële ruimte. 

Maximale lening en maandlasten bij dakkapel financiering

Maximale lening voor dakkapel
Ben je benieuwd hoeveel je kunt lenen voor jouw dakkapel? Gebruik de berekeningsmodule van Becam en bekijk de rente en maandlasten. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan weet je zeker wat de maximale lening in jouw situatie is.

Eenvoudig maandlasten voor dakkapel bekijken
Natuurlijk wil je vooraf ook weten wat geld lenen voor het plaatsen van een dakkapel kost. Op de website van Becam vind je een handige berekeningsmodule. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kijk goed naar de looptijden. Door met de looptijden te schuiven zie je de maandlasten verhogen of verlagen.

Vervolgens vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Doe dit via de online ‘mijn omgeving’ van Becam en ontvang binnen 24 uur de gevraagde offerte(s). Kijk en vergelijk, Becam regelt de rest.

Vrijblijvende offerte aanvragen