Geld lenen voor caravan – Caravan financieren

Een nieuwe caravan of camper, een droom die uitkomt. Geld lenen voor een camper regel je geheel online, makkelijker kan niet. Hierbij kijk je hoeveel je nodig hebt en welke leenvorm het beste bij jou past. Neem daarom de tips met betrekking tot een caravan financieren mee in je beslissing.

Caravanfinanciering: een duidelijke uitleg

Een caravanfinanciering is bedoeld voor de aanschaf van een caravan, camper of mobile home. Lekker genieten en ontspannen in je eigen mobiele vakantiewoning, je zou het ook een vrijetijdslening kunnen noemen. Is het verstandig om een caravan of camper mag middels een lening te financieren?

Bedenk dat je met de aanschaf van een caravan veel geld bespaart op het gebied van hotels of vakantiewoningen. Bovendien ben je mobiel en reis je makkelijker van de ene naar de andere vakantieplek. De aanschaf van een caravan is een flinke investering, maar wel één waar je jarenlang plezier van hebt.

Geld lening, de mogelijkheden

Een caravan is een eenmalige investering, die tot de verkoop van de caravan duurt. Daarna ga je op zoek naar een nieuwe financiering, eventueel met behulp van de restwaarde van de vorige caravan.

Op het gebied van caravanfinancieringen zijn er twee mogelijkheden, waarvan de persoonlijke lening de meest gekozen optie is. Dit is een leenvorm waarbij je het geldbedrag in één keer op de rekening ontvangt. Zo kun je de nieuwe caravan of camper direct financieren zonder dat je hierop hoeft te wachten.

De voordelen van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is interessant dankzij de vaste rente en looptijd. De maandlasten staan hiermee ook vast, wel zo fijn. Je weet iedere maand wat je terugbetaalt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een stijgende rente. Mocht de marktrente stijgen dan heeft dit geen invloed op de rente die bij jouw persoonlijke lening hoort. En je kunt de verwachte levensduur (of gebruiksduur) van je caravan afstemmen op de looptijd van de lening, zo voorkomt je dat je nog betaalt aan een lening terwijl je geen gebruik maar maakt van de caravan.

Tussentijds boetevrij aflossen op de geld lening

Misschien heb je wel eens van caravandreams gehoord, een caravanfinanciering voor de aanschaf en terugbetaling van caravans. Bij Becam leen je voordelig tegen de laagste rente. Tussentijds aflossen is altijd boetevrij, hoeveel je ook aflost. Dankzij de persoonlijke lening van Becam kun jij je mogelijk zelfs spaargeld achter de hand houden, waardoor dit altijd voor andere zaken beschikbaar blijft.

Zoveel geld lenen voor een caravan

Heb je al bekeken wat een nieuwe caravan of camper kost? Kamperen kun je zo duur maken als je zelf wil, dit geldt natuurlijk ook voor de aanschaf van een caravan. Een gebruikte caravan koop je vanaf ongeveer € 4000, een gloednieuwe caravan heeft een prijs vanaf € 8000. Ga je voor optimaal luxe en comfort, reken dan op een aanschafprijs vanaf € 15.000.

Houd rekening met de vaste kosten zoals afschrijving van de caravan, kampeeruitrusting en kosten voor stalling, onderhoud en verzekering. Zet al deze kosten op een rij, dan weet je ook wat je aan caravanfinanciering nodig hebt. Want meer lenen zonder dat je hier iets mee doet, dat is zonde van je geld.

Toch voor het doorlopend krediet gaan?

Een persoonlijke lening als caravan sluit het best bij dit doel aan. Hierbij let je vooral op de levensduur van de caravan of camper mag, oftewel hoe lang je met de caravan wilt doen voordat je een nieuwe aanschaft.

Misschien heb je naast de aanschaf van een caravan nog andere plannen. Bijvoorbeeld een (kleine) verbouwing, een nieuwe keuken of een andere auto. Met een doorlopend kredietkrediet creëer je meer financiële ruimte. Reeds afgeloste bedragen zijn namelijk opnieuw opneembaar. Het doorlopend krediet heeft een variabele rente en looptijd.

Gratis offerte en online een lening afsluiten

Becam is de moeilijkste niet, dankzij onze online werkzaamheden maken we geld lenen laagdrempelig. We werken samen met een aantal grote banken die lage marktrentes hanteren. Dit is prettig voor ons maar vooral voor jou, zodat je voordelig geld leent voor een caravan.

Op onze website vind je een ‘mijn omgeving’, waarbij je gratis een of meerdere offertes aanvraagt. Deze offertes heb je vaak binnen 2 uur, waarbij je direct vergelijkt. Naast het lenen voor een caravan kun je bij Becam ook geld lenen voor andere doeleinden zoals een motor of een boot.

Vrijblijvende offerte aanvragen