Camper lening

Een camper lening afsluiten? Ideaal voor de aanschaf van een nieuwe camper. Eindelijk komt die droom tot werkelijkheid: mooie reizen door Europa of misschien nog wel verder. Ontdek hoe je geld leent voor een camper of caravan en hoeveel je (ongeveer) nodig hebt.

Geld lenen voor een camper

Je wilt een nieuwe camper aanschaffen en weet je al hoeveel je hiervoor nodig hebt? De aanschafprijs van een nieuwe camper ligt gemiddeld tussen de € 40.000 en € 80.000. Houd rekening met jaarlijks doorlopende kosten zoals een verzekering, stalling en onderhoudskosten.

Hoe financier je een camper? Dit lukt niet altijd met eigen spaargeld, daarom is geld lenen voor een camper een alternatief.

Welke leenvorm is geschikt als camperlening?

Mijn betrekking tot de consumentenlening is er de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Welke van deze twee leenvormen is meer geschikt als camper? Voor een eenmalige aanschaf is de persoonlijke lening de beste keuze. Je ontvangt het benodigd leningbedrag in één keer op de rekening. Hiermee financier je direct de camper, zonder dat je achteraf nog iets moet betalen.

Overigens is het niet altijd verstandig om een lening bij de dealer af te sluiten: dit is sterk afhankelijk van het aanbod van de dealer en de hoogte van de rente of constructie. De camper lening als persoonlijke lening sluit je bij Becam tegen een lage rente af. De rente staat gedurende de looptijd vast, zo weet je waar je aan toe bent.

Natuurlijk kun je ook voor het doorlopend krediet gaan, dit is een kredietvorm waarbij reeds afgeloste bedragen opnieuw opneembaar zijn. Zo blijft er altijd extra financiële ruimte over, nu maar ook later. Het doorlopend krediet heeft momenteel een hogere rente als een persoonlijke lening, waarbij de rente gedurende de looptijd niet vaststaat.

Lening voor een camper en de looptijd

Hoe lang wil je met de camper rondrijden? Dit lijkt misschien een vreemde vraag maar is toch belangrijk om te weten. Stem de looptijd van de lening altijd op het leendoel af. Wil je bijvoorbeeld over zeven jaar een nieuwe camper kopen, dan bedraagt de looptijd van de camper ook niet meer dan zeven jaar. Gaat de motorhome of camper de deur uit, dan zit je ook niet meer aan de lening vast. Goed op elkaar afgestemd!

Hoe korter de looptijd, hoe hoger de maandlasten. Bij een kortere looptijd ben je over de gehele lening wel goedkoper uit. Maak gebruik van de Becam berekeningsmodule en speel met verschillende looptijden. Je ziet direct wat de bijbehorende maandlasten zijn.

Caravanlening of camperlening afsluiten

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een camperlening? In ieder geval je persoonlijke gegevens zoals inkomen en vaste lasten (hypotheek of huur). Heb je een partner met inkomen, dan mag dit mee worden genomen in de berekening. Samen kunnen jullie meer lenen, wat natuurlijk een mooiere of grotere camper betekent.

Niets moet: je leent zoveel als nodig is. Uiteraard niet meer dan verantwoord. Houd bij aanschaf van een camper rekening met mogelijk bijkomende kosten, bijvoorbeeld voor het opknappen van de mobilehome. Mogelijk kun je dit meefinancieren binnen de camper lening.

Tip: oude lening oversluiten

Geld lenen voor een camper of caravan en tegelijkertijd een oude lening oversluiten? Ook dit is bij Becam mogelijk. Aan oude leningen hangt vaak een hoge kredietrente vast, iets waar je veel op kunt besparen. Sluit je oude lening over en bekijk de mogelijkheden om geld bij te lenen. Dit regel je allemaal online, gewoon bij Becam. Via de online ‘mijn omgeving’ vraag je gratis en vrijblijvend een of meerdere offertes aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen