Geld lenen voor een keuken

De keuken is het hart van ieder woonhuis, dat iedere dag intensief wordt gebruikt. Het moet daarom een plek zijn waar het hele gezin zich prettig voelt. De een voelt zich prettig in een woonkeuken met een kookeiland waar veel ruimte is, de andere kiest voor een designkeuken met exclusieve keukenapparaten. In ieder geval is een mooie keuken een wens van velen.

De kosten voor een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken is in de regel niet goedkoop, de kosten zijn zelfs vaak hoog. Als klant kunt u ervoor kiezen om voor een keuken te sparen of om hiervoor een financiering af te sluiten zodat het benodigde bedrag direct beschikbaar is. Het voordeel is dan dat u direct kunt genieten van uw nieuwe keuken.

Geld lenen voor een keuken; Rente aftrekbaar?

Is de lening voor woningverbetering? Dan is de rente die de u betaalt aan de lening aftrekbaar. Geld lenen voor een verbouwing of een keuken valt voor de belastingdienst onder woningverbetering, voorwaarden zijn wel dat het gaat om een eigen woning, de facturen worden bewaard en dat de lening is afgesloten in de vorm van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is ook bij uitstek geschikt voor de financiering van een keuken.

In de praktijk blijkt dat er verwarring ontstaat omdat er  gedacht wordt dat de rente alleen aftrekbaar is als het om een hypotheek of 2e hypotheek gaat, maar bij een persoonlijke lening is de rente ook aftrekbaar mits gebruikt voor woningverbetering.

Waarom een persoonlijke lening

Wilt u geld lenen voor een keuken dan kunt u eerst een vrijblijvende offerte opvragen. U ontvangt van ons dan de vrijblijvende offerte per mail.

Vrijblijvende offerte aanvragen