Geld lenen voor een restschuld – restschuld financieren

Heb je jouw huis met verlies moeten verkopen of heb je plannen om te gaan verhuizen maar is er sprake van onderwaarde? Dan heb je mogelijk een restschuld bij je huidige hypotheekverstrekker. Geld lenen voor een restschuld kan een oplossing zijn. Het is voor jou interessant om te onderzoeken of je deze restschuld voordelig kunt financieren, Becam kan jou daarbij helpen.

Wij hebben hier verschillende mogelijkheden voor. Om te bepalen wat voor jou de voordeligste mogelijkheden zijn kun je gratis en geheel vrijblijvend het offerteformulier invullen. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte per mail met de scherpste aanbiedingen.

Onze voordelen

  • Lening aanvragen gaat volledig online
  • De banken waar wij mee samenwerken bieden de laagste rentetarieven in de markt
  • Geen bijkomende kosten bij het afsluiten van een lening
  • Je  kunt bij ons terecht voor een Persoonlijke lening of Doorlopend krediet
  • Een vrijblijvende offerte is gratis en verplicht je tot niets!
  • De offertes kun je vervolgens op je gemak bestuderen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, wij zijn je graag van dienst.

Fiscale aspecten

Voor restschulden ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 1 januari 2018 geldt dat de rente die men over de restschuld betaalt, voor een periode van maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar is. Deze regeling geldt dus helaas niet meer wanneer de woning op of na 1 januari 2018 is verkocht en er sprake is van een restschuld.

Op welke manieren is een restschuld te financieren?

Wanneer er bij verkoop van de woning een restschuld ontstaat, is deze op verschillende manieren te financieren.

  • Wanneer je een nieuwe woning koopt is het in bepaalde gevallen mogelijk om de restschuld mee te nemen in de nieuwe hypotheek.
  • Je treft in overleg met de bank waar de huidige hypotheek loopt een regeling waarbij je de restschuld in termijnen terugbetaalt. Dit is niet altijd mogelijk, maar het gesprek aangaan kan altijd!
  • Je bekijkt de mogelijkheden tot het consumptief financieren van de restschuld in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het financieren van je restschuld bij Becam? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen