Doek valt voor Moneyou

donderdag 13 augustus, 2020

ABN Amro haalt de stekker uit Moneyou. Per direct worden alle activiteiten in Nederland en Duitsland gestopt. Dit geldt niet voor de 1ste hypotheken deze worden te zijner tijd als los label overgeheveld naar ABN Amro hypotheken.

Als verklaring geeft ABN aan dat het door de lage rentes op sparen van de laatste tijd niet langer mogelijk is om zich te onderscheiden als online label Moneyou.

Start in 2001

Moneyou begon als online label in 2001 met het verstrekken van 1ste hypotheken. In 2008 kwamen daar de online spaarrekeningen bij. Moneyou heeft op dit moment in totaal zo’n 500.000 klanten. De klanten ontvangen vanaf oktober individueel informatie over de afbouw van de activiteiten.

Consumptief krediet

Naast hypotheken en sparen verstrekt Moneyou ook online consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening. Op de site van Moneyou lezen we dat de bestaande leningen vooralsnog gewoon doorlopen tot oktober en dat klanten hierna individueel worden geïnformeerd. Wat daarna met de lening gaat gebeuren is nog niet duidelijk.