Consument geeft meer uit

vrijdag 3 juni, 2016 Geld lenen bij Becam

Consument geeft meer uit

De afgelopen periode blijkt dat consumenten weer langzaam meer geld uitgeven. Omdat er nog amper spaarrente wordt gegeven door banken, steken mensen hun geld in het opknappen of energieneutraal maken van de woning.

Autobranche

Ook in de autobranche wordt merkbaar dat geld langzaam gaat rollen. Er worden meer tweedehandsauto’s gekocht, maar met name de verkoop van motoren zit enorm in de lift. Ook worden er meer campers en caravans verkocht, de verkoop steeg met ongeveer 10%.

Lenen voor woningverbetering

Tot voor kort kon sanitair en keukenwerk in een hypotheek worden meegefinancierd bij de aankoop van een woning. Door de aangescherpte normen is dit niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om geld te lenen met een consumptief krediet. Als de geleende som wordt gebruikt voor woningverbetering en de lening wordt afgesloten in de vorm van een persoonlijke lening dan is de rente die wordt betaald aftrekbaar voor de belastingdienst. Becam biedt een persoonlijke lening voor woningverbetering tegen één van de laagste rentes in Nederland.

Groei blijft achter

Toch blijven de bestedingen achter in vergelijking met jaren van vergelijkbare inkomensgroei. Als reden wordt genoemd dat er een duidelijke bestedingsstimulans op dit moment ontbreekt, bij de opkomst van bijvoorbeeld de smartphone was deze impuls er wel.

Redactie Becam