Vanaf 2008 te veel betaalt aan je doorlopend krediet?

donderdag 28 mei, 2020

Wanneer je een doorlopend krediet hebt of hebt gehad vanaf januari 2008 kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie. Voor wie dit geldt en hoe je kunt achterhalen of je hiervoor in aanmerking komt kun je verder lezen in dit bericht.

Voor wie geldt de compensatie?

Wanneer je een doorlopend krediet hebt lopen of het gehad vanaf januari 2008 bij één van de banken die behoren bij Credit Agricole kun je mogelijk aanspraak maken op te veel betaalde rente. Het betreft de volgende labels:

  1. De Nederlandse Voorschotbank
  2. Interbank
  3. Intermediaire Voorschotbank
  4. Ribank

Teveel betaalde rente?

Het kifid heeft in een einduitspraak in februari 2020 bepaald dat Credit Agricole niet in alle gevallen de marktrente heeft gevolgd bij doorlopend krediet. Dit betekent dat zij hiervan afweken en dat dit conform hun eigen contractvoorwaarden niet zou moeten kunnen. En als dit het geval is dan moet een klant hiervoor gecompenseerd worden.

Hoe werkt het?

Credit Agricole gaat alle klanten die het betreft informeren middels een brief, dit is reeds in gang gezet en per de 2e week van mei worden klanten in batches aangeschreven. Daarnaast is er een website gelanceerd www.mijnrentevergoeding.nl. Op deze website staat alle relevante informatie en is er ook de mogelijkheid om je aan te melden en na te gaan of je recht hebt op een vergoeding.

Mocht je een doorlopend krediet hebben of hebben gehad na januari 2008 dan raden wij je aan in ieder geval de website te bezoeken en te bekijken of je hiervoor in aanmerking komt.