Camper en caravan verkopen stijgen explosief

vrijdag 10 juli, 2020 Camper financiering

Eindelijk, de zomervakantie periode is weer aangebroken. Na weken van intelligente lockdown komen onze vier muren wel wat op ons af. Gelukkig zijn de regels versoepelt en krijgen we weer meer vrijheid. Hoe kun je nou meer genieten van die vrijheid dan door lekker te gaan kamperen met je eigen caravan of camper?!

Camper en caravan verkopen stijgen explosief

Dat meer mensen dit idee hebben valt goed te merken aan de verkoopcijfers van caravans en campers. In juli werden maar liefst 84% meer campers geregistreerd dan een jaar daarvoor, meldt de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) in recent onderzoek. De forse belangstelling naar caravans en campers is zowel voor de aanschaf van nieuwe voertuigen als in tweedehands kampeermiddelen. De enorme toename is niet alleen het gevolg van de Coronacrisis. KCI benoemt 2019 tot het beste kampeerjaar ooit. De markt heeft begin dit jaar even stil gelegen maar kent nu een explosieve groei.

Investering

Het aanschaffen van een caravan of camper is een investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Hotels of accommodaties huren zijn vaak een stuk prijziger dan een kampeerplek op een camping. Zo kan de aanschaf van een camper of caravan zichzelf weer terugverdienen. Er zijn zelfs particulieren die hun caravan of camper verhuren in periodes dat ze hier geen gebruik van maken.

Lenen voor een camper of caravan

Lenen voor een camper of caravan: het loont om zelf te kijken naar de financiering van je aanschaf. Dealers hebben vaak hogere rentes. Of bieden een financiering aan met een slottermijn waarbij de camper/caravan pas uw eigendom wordt als je deze slottermijn volledig voldoet aan het eind van de looptijd, of dan je de caravan/camper zelfs weer moet inleveren. Omdat de rente nu nog verder gedaald is, is de financiering van een camper/caravan middels een consumptief krediet nu voordeliger dan ooit.

Leentips

Wij bij Becam vinden het belangrijk dat je een goed passende en verantwoorde financiering afsluit. Daarom hebben wij nog een paar tips voor je:

  • Denk goed na over de looptijd van de financiering. Kies een looptijd die aansluit bij de verwachte levensduur/gebruiksduur van de caravan of camper. Het is zonde als je nog maandlasten hebt voor een caravan die je niet meer gebruikt.
  • Het is verplicht de caravan/camper WA te verzekeren. Indien je ervoor kiest een nieuwe camper of caravan aan te schaffen, overweeg dan ook om deze allrisk te verzekeren.
  • Als je kiest voor de aanschaf van een tweedehands model dan bestaat de mogelijkheid de camper of caravan eerst te laten keuren.
  • Denk eraan dat je naast de kosten voor de aanschaf ook maandelijks terugkerende kosten heeft voor de verzekering, wegenbelasting, het onderhoud en de stalling.

Vergelijk

Heb je jouw droomcaravan of camper gevonden en wil je overgaan op de aanschaf, of overweeg je de aanschaf en wil je een goed beeld krijgen van de financiële mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Wij vergelijken meerdere kredietverstrekkers en zullen jou altijd de laagst mogelijke rente aanbieden. Je kunt ten alle tijde boetevrij vervroegd aflossen. We kunnen de financiering aanvraag snel voor je afhandelen zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Nadia Groen

Nadia is hulpvaardig, geduldig en klantgericht. Als Kredietspecialist bij Becam is zij het eerste aanspreekpunt voor klanten. Wil je informatie omdat je een nieuwe lening wilt afsluiten of heb je een vraag over je lopende lening? Nadia is je hierbij graag van dienst.

Nadia is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30u tot 17.30u of per email op info@becam.nl

"Luisteren naar de wensen van de klant en hier de best passende financiering bij vinden, dat is het doel, daar haal ik voldoening uit"

n.groen@nr7finance.nl